Co Wy na to ?
Wg miast/województw
Moderatorzy: HalinkaŚ, Moderatorzy
Wg miast/województw
Taki pomysł mi do głowy przyszedł żeby utworzyć listę miast/województw, na które klubowicze/turyści zarejestrowani (bądź nie) wpisywali by się i wtedy łatwiej można by odszukać ziomali
. Mogłoby to być przydatne np. we wspólnym zabieraniu się jednym pojazdem na wyjazdy. Ci niezmotoryzowani albo słabo zmotoryzowani też mieli by szanse na jakiś :> :> górski wypad bo wiadomo, że komunikacją miejską to niełatwa sprawa...
Co Wy na to ?
Co Wy na to ?
- Mirek
- Turysta
Re: Wg miast/województw
A kto miałby tą listę zrobić?
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
I jak? Alfabetycznie, wielkością miast, czy ilością człowieków z poszczególnego miasta. A jak ktoś np. mieszka pod jakimś miastem, w sensie że np. Kozy pod Bielskiem-Białą, to ma się wpisać jako Kozy czy jako Bielsko-Biała? Nie, no tak tylko pytamMirek pisze:A kto miałby tą listę zrobić?
"I'd waited so long to find you, I'd been through the heartbreak and the pain
But of course you already know that cos you've been throught the same."
"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
Ja mogę zrobić listę bytomską, tzn. jako oddzielny podtemat do "Przedstaw się..." pod nazwą np. Miłośnicy gór z Bytomia łączmy się :> i Ci którzy się do tej grupy kwalifikują to się tam sami wpiszą z jakąś krótką notką :> typu jestem zmotoryzowany albo zadbam o prowiant albo załatwię nocleg lub zaplanuję trasę, itd. itp. w zależności od tego co kto może, potrafi, jest w stanie zapewnić, potrafi załatwić... :>
Dla pozostałych miast podobnie - ktoś zacznie i ... potem samo pójdzie :>
Myślę że najlepiej tworzyć tylko listy tych główniejszych, większych miast. Wszystkie mniejsze leżące wokół nich zawsze w swojej notce można zaznaczyć czyli np. jestem z Międzyrzecza Górnego pod Bielsko-Białą :>
Myślę że najlepiej tworzyć tylko listy tych główniejszych, większych miast. Wszystkie mniejsze leżące wokół nich zawsze w swojej notce można zaznaczyć czyli np. jestem z Międzyrzecza Górnego pod Bielsko-Białą :>
- Mirek
- Turysta
No to do pracy i powodzenia,ja znam wszystkich lub prawie wszystkich z okolicy.Zresztą w awatarze jest możliwość podania lokalizacji.Ale jak jest taka potrzeba to do dzieła,
..To wódka? ? słabym głosem zapytała Małgorzata.(...) ? Na litość boską, królowo ? zachrypiał ? czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus.?
Słusznie i naukowoMirek pisze:No to do pracy i powodzenia,ja znam wszystkich lub prawie wszystkich z okolicy.Zresztą w awatarze jest możliwość podania lokalizacji.Ale jak jest taka potrzeba to do dzieła,
Spoko. Jestem zakasial84 pisze:Ja mogę zrobić listę bytomską, tzn. jako oddzielny podtemat do "Przedstaw się..." pod nazwą np. Miłośnicy gór z Bytomia łączmy się :> i Ci którzy się do tej grupy kwalifikują to się tam sami wpiszą z jakąś krótką notką :> typu jestem zmotoryzowany albo zadbam o prowiant albo załatwię nocleg lub zaplanuję trasę, itd. itp. w zależności od tego co kto może, potrafi, jest w stanie zapewnić, potrafi załatwić... :>
No to zaczynam:
Mam na imię Grzegorz ( alias: Grochu )
Jestem z Bytomia ( to nie moja wina

Jestem zmotoryzowany ( czasami

Zadbam o prowiant ( jak zawsze
Załatwię nocleg ( no...nie wiem, jak się za to zabrać - ale dajcie mi szansę

Zaplanuję trasę ( hmmm....to ciężkie wyzwanie, ale może poradzę

Na razie tyle. W razie czego uzupełnię moje port folio o dalsze potrzebne dane

Nieważne: gdzie. Ważne: z kim 
"Lepiej się w życiu wygłupiać niż wymądrzać" ( ktoś tam )
"Ludzie są coraz lepsi - w udawaniu coraz lepszych" ( też ktoś tam )
" ... Załatwię nocleg ( no...nie wiem, jak się za to zabrać - ale dajcie mi szansę
)
) ... "
Grochu , ale z Ciebie kokietka męska

Grochu , ale z Ciebie kokietka męska

"Skądkolwiek wieje wiatr,
zawsze ma zapach TATR"
Jan Sztaudynger
zawsze ma zapach TATR"
Jan Sztaudynger
Fajnie tylko, że to miało być w oddzielnym podtemacie - Bytom bo tak to jak kto kogo znajdzie ?Grochu pisze:Słusznie i naukowoMirek pisze:No to do pracy i powodzenia,ja znam wszystkich lub prawie wszystkich z okolicy.Zresztą w awatarze jest możliwość podania lokalizacji.Ale jak jest taka potrzeba to do dzieła,![]()
Spoko. Jestem zakasial84 pisze:Ja mogę zrobić listę bytomską, tzn. jako oddzielny podtemat do "Przedstaw się..." pod nazwą np. Miłośnicy gór z Bytomia łączmy się :> i Ci którzy się do tej grupy kwalifikują to się tam sami wpiszą z jakąś krótką notką :> typu jestem zmotoryzowany albo zadbam o prowiant albo załatwię nocleg lub zaplanuję trasę, itd. itp. w zależności od tego co kto może, potrafi, jest w stanie zapewnić, potrafi załatwić... :>
Dla pozostałych miast podobnie - ktoś zacznie i ... potem samo pójdzie :>![]()
No to zaczynam:
Mam na imię Grzegorz ( alias: Grochu )
Jestem z Bytomia ( to nie moja wina)
Jestem zmotoryzowany ( czasami)
Zadbam o prowiant ( jak zawsze)
Załatwię nocleg ( no...nie wiem, jak się za to zabrać - ale dajcie mi szansę)
Zaplanuję trasę ( hmmm....to ciężkie wyzwanie, ale może poradzę)
Na razie tyle. W razie czego uzupełnię moje port folio o dalsze potrzebne dane
W oddzielnym podtemacie
? A jak zrobić podtemat do tematu? Poza tym forum się rozrośnie do niebotycznych rozmiarów. Co przeszkadza temu, żeby było tak jak jest teraz: pod każdym awatarem jest skąd kto jest (jeśli ten ktoś tego chce). A jak ktoś chce się umówić ze swoimi ziomkami to zakłada temat w zaproszeniach.

"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
No nie da się tak, sorry ...
Masz rację - zaleje to forum...
Dobra przyznaję - głupi pomysł...
Nie, no Kasiu, pomysł sam w sobie nie jest głupi. I nie chcę byś myślała, że ja tak myślę, albo, że deprecjonuję Twój pomysł. Tylko technicznie to się w dziale "Przedstaw się..." zrobi kilkanaście tematów z "miejscówkami" i będzie tak, że jak ktoś nowy się zarejestruje i będzie się chciał przedstawić to może mieć problem gdzie to zrobić... czy w ogólnym "Przedstaw się...", czy w "miejscówce".kasial84 pisze:No nie da się tak, sorry ...
Ale to tylko moje osobiste zdanie. Forumowicze pewnie sami zdecydują co i jak.

"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
"Cliche" - FISH
KRÓLICZA GALERIA ZDJĘĆ
Rzecz w tym, że z Bytomia poza mną i Tobą jest na tym forum jeszcze tylko jedna osoba: w sumie Bytomian jest troje. Chyba dla takiej podgrupki nie ma sensu zakładać osobnego tematu.kasial84 pisze: Fajnie tylko, że to miało być w oddzielnym podtemacie - Bytom bo tak to jak kto kogo znajdzie ?
Zresztą:
Królik ma tu rację. Pomysł może i dobry, ale na naszym forum to tak nie działa.Królik pisze:Nie, no Kasiu, pomysł sam w sobie nie jest głupi. I nie chcę byś myślała, że ja tak myślę, albo, że deprecjonuję Twój pomysł. Tylko technicznie to się w dziale "Przedstaw się..." zrobi kilkanaście tematów z "miejscówkami" i będzie tak, że jak ktoś nowy się zarejestruje i będzie się chciał przedstawić to może mieć problem gdzie to zrobić... czy w ogólnym "Przedstaw się...", czy w "miejscówce".
A działa tak: ktoś ma pomysł na jakiś górski wypad i daje tekst z tym pomysłem w dziale zaproszeń. Jak ktoś ma ochotę wziąć udział w tym wypadzie to weźmie, a jak nie ma ochoty to nie weźmie. A to, czy ktoś jest z Bytomia, Katowic, Bielska czy Krakowa - to ma znaczenie drugorzędne, istotne tylko przy planowaniu wspólnego transportu.
Z resztą - proponuję najbardziej sprawdzoną u nas metodę: wybierz się na jakiś wypad z naszego forum, to wtedy z autopsji poznasz jak to działa w praktyce

No ja bym się chętnie wybrała na jakiś wypad, który tu organizujecie, tylko jest problem z tym transportem właśnie... więc liczyłam, że jak mój pomysł z listą miast wypali to wtedy jest szansa, że znajdę kogoś z mojego miasta lub sąsiednich (Bytom, T.Góry, Piekary Śl., Chorzów, Katowice) z kim będę się mogła ew. zabrać... Zawsze to dla każdego byłoby taniej i przyjemniej chyba podróżować wspólnie. A można was, w sensie klubowiczów spotkać jeszcze gdzieś poza tym forum i górskimi szlakami, na jakichś spotkaniach klubowych, klubowo-zapoznawczych, oczywiście bez złych skojarzeń
np. tutaj: http://goryszlaki.hekko.pl/viewtopic.php?f=21&t=11788" onclick="window.open(this.href);return false;kasial84 pisze:na jakichś spotkaniach klubowych, klubowo-zapoznawczych, oczywiście bez złych skojarzeń
do Katowic masz niedaleko
Kasia, jak będziesz chciała się zabrać z kimś w góry to prawie na pewno się jakiś sposób znajdzie.
Ja woziłem już GS-ów z połowy Polski. Po drodze w Sudety mogę i Ciebie zabrać
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://picasaweb.google.com/adamkostur
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj.
http://picasaweb.google.com/adamkostur
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś.
Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj, śnij, odkrywaj.
kasial84 pisze:A można was, w sensie klubowiczów spotkać jeszcze gdzieś poza tym forum i górskimi szlakami, na jakichś spotkaniach klubowych, klubowo-zapoznawczych, oczywiście bez złych skojarzeń
adamek pisze:np. tutaj: viewtopic.php?f=21&t=11788
do Katowic masz niedaleko

Np taki:adamek pisze:Kasia, jak będziesz chciała się zabrać z kimś w góry to prawie na pewno się jakiś sposób znajdzie.
viewtopic.php?f=21&t=11791" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedziesz?