Kuchenka turystyczna - kto pamięta?

W tym dziale rozmawiamy o sprzęcie górskim i wspinaczkowym. Omawiamy ich wady, zalety, parametry i atesty. Opisujemy wszelki przetestowany oraz testujemy nowy sprzęt. Warto tu zapytać o mapy, kosmetyki oraz sklepy i firmy ze sprzętem górskim. Możesz również poinformować o sprzedaży/kupnie szpeju jak i zapytać o możliwość jego wypożyczenia.

Moderatorzy: PiotrekP, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Królik
Turysta
Turysta
Posty: 6299
Rejestracja: 22 lipca 2007, 23:27

Post autor: Królik » 02 lipca 2010, 21:42

comulonimbus_tcz 
Dwa tygodnie gotowania po ok. 0,5h (woda, zupa, ryż, makaron, etc. - oczywiście nie wszytko na raz :) ) i wygotowana niecała 1/3 małej butli (sprawdzone ważeniem na wadze).
mnie taka mała butla wystarczyła na (sumując) trzy sezony po dwa tygodnie (gotowanie jak wyżej).
Wspomne tylko, że gotowanie odbywało się w warunkach prawie idealnych bo w pokoju lub na balkonie.
W warunkach świeżego powietrza czas pewnie się diametralnie skróci, ale myślę, że przy takim gotowaniu jak piszesz to 4 tygodnie powinno zdzierżyć.
:spoko:
ODPOWIEDZ