Kuchenka Turystyczna

W tym dziale rozmawiamy o sprzęcie górskim i wspinaczkowym. Omawiamy ich wady, zalety, parametry i atesty. Opisujemy wszelki przetestowany oraz testujemy nowy sprzęt. Warto tu zapytać o mapy, kosmetyki oraz sklepy i firmy ze sprzętem górskim. Możesz również poinformować o sprzedaży/kupnie szpeju jak i zapytać o możliwość jego wypożyczenia.

Moderatorzy: PiotrekP, Moderatorzy

Awatar użytkownika
gaza
Członek Klubu
Członek Klubu
Posty: 1497
Rejestracja: 21 marca 2010, 19:27
Lokalizacja: Ujsoły

Post autor: gaza » 24 marca 2015, 18:06

Ja ze swojej strony polecam nakręcane,które rozkręcasz i skręcasz kiedy chcesz,łatwe do transportu.Nabijanych,czy tez przebijanych to nie polecam ponieważ taką kuchenkę nie da się rozebrać po przebiciu,albo inaczej da się ale cały gaz się ulotni,więc kupując taka kuchenkę trzeba ją nosić cały czas rozłożoną aż do wykończenia kartusza,wg mnie nie praktyczne
Daku napisał,że łatwo dostępne w :
Daku pisze:(każdy praktiker, obi castorama itp)
no chyba,że się zwiedza miasta,bo w miejscowościach górskich takich marketów nie ma :)
adrians_osw pisze:Komercjalizacja już jest taka że, praktycznie wszędzie kupisz nakręcane kartusze. W Gruzji w Kazbegi były w spożywczym
najbardziej popularne i dostępne na całym świecie są właśnie nakręcane
Kiedy trzeba wspiąć się na górę, nie myśl, że jak będziesz stał i czekał, to góra zrobi się mniejsza.
klocik
Turysta
Turysta
Posty: 2
Rejestracja: 20 kwietnia 2018, 19:11

Re: Kuchenka Turystyczna

Post autor: klocik » 20 kwietnia 2018, 21:41

czy ktoś z Was zna kuchenki ROBENS LOGGER WOOD STOVE - te wykonane ze stali nierdzewnej zasilane na drewno, które można złożyć w woreczku wielkości dłoni?
nie są najtańsze i mocno gadzeciarskie, ktoś je używał? czy szkoda kasy?
Odpowiedz